Skip to main content

cañas Barcelona Principis

El passat dissabte 9 de maig van tenir lloc les segones #canyespolítiques de Principis a Barcelona. L’encontre, que es desenvolupà al bar Fantástico del carrer París, va comptar en aquesta ocasió amb convidats de la talla de Julio Añoveros, catedràtic Jean Monnet d’ESADE, professor de l’Escola Diplomàtica i exdiputat del Parlament Europeu, i Emili Boronat, professor de la Universitat Abat Oliba-CEU i historiador.

El debat va girar en torn de la Unió Europea, el seu passat, present i futur, i, a més de ser moderat per Arnau Guasch, vàrem comptar amb la col·laboració de Maggie Llovet i Pablo Sanz, que presentaren els professors Añoveros i Boronat, respectivament.

Julio Añoveros va començar parlant de la declaració Schuman i de la necessitat que té Europa de recuperar el seu esperit de concòrdia i integració, per acabar parlant de com Europa, des de el punt de vista jurídico-polític, està tendint al federalisme degut a la creixent cessió de competències.

Per part seva, des de una perspectiva històrica i filosòfica, Emili Boronat va parlar dels tres pilars fundacionals d’Europa (Israel, Grècia i Roma) i de la importància de la fidelitat als ideals que han cristal·litzat en la identitat europea, que han de seguir sent l’element vertebrador del Vell Continent.

Un cop acabada l’exposició de Julio i Emili hi hagué un animat debat que va fer saltar a la palestra qüestions tant importants com els desafiaments que planteja el multiculturalisme i la immigració a la identitat europea o la possibilitat de què països com Turquia puguin ingressar com a membres a la Unió.